849 Bridgetown_corner rendering_20160511.jpg
849 Bridgetown_entry rendering_20160511.jpg
The Bridgetown ISO Rendering.png
849 Bridgetown_4th floor Courtyard_20170511_PHOTOSHOP.jpg
849 Bridgetown_corner rendering_20160511.jpg

SE Perspective


SCROLL DOWN

SE Perspective


The Bridgetown is a planned 50-Unit eco-friendly apartment building in the Beaumont Village neighborhood of North East Portland. With more than 6,000 square feet of high-visibility interactive retail space, including a purpose-built restaurant space, the project will be a key-contributor to the urban fabric in an already vibrant neighborhood. An activated entry courtyard is shared between the retailers and the building's residents, creating a two way dialogue between the building and the neighborhood. With support from the Energy Trust of Oregon, the building has been designed as a low energy consumer.

849 Bridgetown_entry rendering_20160511.jpg

SW Perspective


SW Perspective


Developed by Ethos Development LLC and thoughtfully designed by Siteworks Design | Build, notable features include:

  • An interior atrium starting on the 2nd floor

  • Lush interior and exterior green walls

  • Common area power consumption offset by on-site solar panels

  • Residential units that feature operable windows on both sides, providing passive cooling

  • A floating yoga room and roof deck available to the building's residents

  • A vintage Coca-Cola mural on an adjacent building integrated into the design

  • Panoramic views of Mt. St. Helens and Mt. Hood from top floor units

  • An on-site Zip-Car for use by the building's residents, retailers and the community

  • Easy access to a Neighborhood Greenway for safe and easy bicycle transit  

  • A secure commuter-focused bike room at the ground level with lockers and a work stand 

  • The use of manual deconstruction in lieu of mechanical demolition 

Construction commencing May 2016 with delivery scheduled for June 2017.


 
The Bridgetown ISO Rendering.png

Isometric


Isometric



849 Bridgetown_4th floor Courtyard_20170511_PHOTOSHOP.jpg

Interior Perspective


Interior Perspective


Flythrough


Flythrough